Sport     | 18.03.2019. 14:17 |

Edin Sinanović osvojio srebro na Evropskom kupu u kik-boksu u Beogradu

FENA Saopćenje

 BEOGRAD, 18. marta (FENA) - Na Evropskom kupu u kik-boksu u Beogradu bosanskohercegovački reprezentativac Edin Sinanović osvojio je srebrenu medalju u seniorskoj konkurenciji.  

Član Kicboxing akademije "Ilidža" je u jednom od najboljih mečava na turniru u finalu poražen od domaćeg predstvnika Slobodana Mijajlovića, aktualonog svjatkog prvaka.

- Edin je još jednom potvrdio klasu. On je već godinama jedan od najboljih u BiH, a u Beogradu je pokazao da može parirati i evropskim i svjetskim prvacima. O Slobodanu Mijajloviću sve je poznato i riječ je o višestrukom prvaku i osvajaču brojnih turnira. Sinanović mu je cijeli meč bio ravnopravan protivnik, a u prvoj rundi preciznim 'high kickom' ga je poslao na pod. Do kraja meča ljubitelji borilačkih sportova su uživali u majstorijama dva šampiona - kazao je trener Kicboxing akademije "Ilidža" Nermin Bašović.

Na Evropskom kupu u kik-boksu u Beogradu učestvovalo je 400 takmičara iz 15 zemalja, a medalje za Ilidžance u omladinskim kategorijama osvojili su Arman Herceglić, Aldin Tahirović i Kerim Džaferović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Drobnjak osvojio srebrenu medalju na Svjetskim borilačkim igrama

Najbolji borci u kickboxingu širom Evrope vrše posljednje pripreme za dolazak u Bosnu i Hercegovinu

Kik boks - Na Memorijalu 'Braća Bašović' Hebibović u borbi večeri pobijedio Malkoča

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo