Kultura     | 18.03.2019. 11:56 |

Dva koncerta Jazz Festa u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. mart (FENA) - Jazz Fest Sarajevo će ovog mjeseca u Mostaru predstaviti 'Dosterrados' – dio programa bosanskohercegovačkih umjetnika realiziranog proteklog novembra u okviru XX2. Jazz Festa Sarajevo.

U saradnji s Pozorištem lutaka Mostar, 22. marta u 20 bit će održan koncert kvarteta 'Nairuz' gitariste Mirze Redžepagića i trija 'Barimatango'.

 'Nairuz' je novi Redžepagićev projekat s internacionalnim ansamblom kojeg čine basista Daniel More, nejista i vokalista Almedin Varošanin i flamenko plesačica Urška Centa. Mostarski koncert bit će premijerni nastup projekta Nairuz u Mostaru i njihovog repertoara, koji je spoj flamenka i makamske muzike sa elementima sufijske poezije.

 Uz kvartet 'Nairuz', kao dio programa 'Dosterrados', nastupit će i trio 'Barimatango' – pjevačica Jelena Milušić, multiinstrumentalista Atila Aksoj i kontrabasista Edvin Hadžić izvest će romske i sefardske pjesme, uključujući i one s područja Bosne i Hercegovine.

 Ulaznice po cijeni od 10 maraka mogu se kupiti u sistemu Kupikartu.ba, a na dan koncerta i na blagajni Pozorišta lutaka Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana