Regija     | 18.03.2019. 10:24 |

Savez traži puštanje uhićenih, a Rebić odgovara kako je Srbija pravna država

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 18. ožujka (FENA) - Savez za Srbiju priopćio je u ponedjeljak da vlast "ima rok do 15 sati " da iz pritvora pusti ljude koji su bili u zgradi RTS-a u Beogradu i mlade koji su privedeni na prosvjedu ispred Predsjedništva i MUP-a pod "različitim izgovorima policije", a direktor srbijanske policije Vladimir Rebić odgovara kako je Srbija pravna država i da privedeni imaju više od 20 godina.

-Osuđujemo uhićenje mladih ljudi koji imaju između 18 i 28 godina: Pavle Cvejić, Krsta Tomković, Uroš Savić, Stefan Simić i drugi, privedeni su pod različitim izgovorima policije - piše u priopćenju Saveza za Srbiju koje prenose srbijanski mediji.

Savez smatra da su to "politička uhićenja" i da su predstavnici režima počeli da uhićuju i prijete  svima koji sudjeluju u prosvjedu.

Direktor srbijanske policije Vladimir Rebić je pak za RTS kazao kako je veći broj privedenih stariji od 20 godina, a neki su i četrdesetogodišnjaci. Također je dodao da zakon Srbije podrazumjeva da su djeca osobe mlađe od 14 godina.

Istaknuo kako je Srbija pravna država, i da se zna koji organ što radi.

-Policija ne utječe na odluke drugih nadležnih organa, odnosno suda. Nerealno je da neko iz policije zove sud. Mogu konstatirati da je najava prosvjeda besmislena. Nema potrebe da na ovaj način iskazuju zahtjeve, jasna je procedura i sud je donio odluke- rekao je Rebić.

Po njegovim riječima, za dva dana privedeno je 18 osoba kako zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, tako i zbog učinjenih kaznenih djela.

Ukazao je da je policija radila" u teškim uvjetima, pod velikim pritiskom, bahatim ponašanjem, napadima, vređanjem".

-Ako i danas bude prosvjeda, policija će postupati kao i jučer - poručio je Rebić.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo