Bosna i Hercegovina     | 18.03.2019. 10:27 |

U Kaknju od 21. do 31. marta velika ekološka akcija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Učešće u velikoj ekološkoj akciji pod nazivom "Grablje, vreće i rukavice, i svi u proljetne radne akcije" koja će na području Kaknja biti realizirana od 21. do 31. marta 2019. godine već je prijavilo 14 grupa s ukupno 454 volontera.

Kako navode u saopćenju iz Općine Kakanj, čekaju nove prijave mještana u mjesnim zajednicama, kućnih savjeta, ekoloških i drugih udruženja, sportskih klubova, javnih i privatnih preduzeća, javnih ustanova.

Volonteri sami predlažu termin realizacije akcije i lokaciju na kojoj će realizirati akciju i o tome, radi konsultacija, obavještavaju Općinu.

Prijava za učešće u akciji treba sadržavati: očekivani broj volontera, datum čišćenja, lokaciju koja će se čistiti i kontakte predstavnika prijavljene grupe volontera.

Za sve volontere koji prijave učešće Općina Kakanj će osigurati rukavice, vreće za smeće, užinu i osvježenje.

Šumsko-privredno društvo ZDK, Poslovna jedinica “Šumarija” Kakanj uključilo se u akciju, obezbijedivši 2.700 sadnica za pošumljavanje, a određeno je da lokacija pošumljavanja bude na Slapnoj Gori.

Akcija će biti realizirana u nedjelju, 24. marta, a za učesnike bit će osiguran i prevoz, te užina i osvježenje, saopćeno je iz press službe Općine Kakanj.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hurtić u Kaknju osudio napad na župnika

Predsjednica FBiH Lidija Bradara posjetila vlč. Žarka Vujicu u Kaknju

Kakanj - Vezao velečasnog te uz prijetnju nožem oteo novac i zlato

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!