Ekonomija     | 17.03.2019. 16:14 |

Hifa Oil benzinska pumpa otvorena u Podgorici

FENA Internet

PODGORICA, 17. marta (FENA) – Svečanim otvaranjem svog prvog maloprodajnog objekta u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, Hifa Oil vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, postala je i zvanično prva domaća kompanija koja u ovom segmentu poslovanja izlazi na inozemna tržišta.

Svečanom činu prisustvovali su otpravnica poslova Ambasade Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Moamera Hambo, ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Nj. E. Milan Lakić, zatim Kemal Grbović ispred Grada Podgorice, Ratko Stijepović predsjednik Skupštine gradske opštine Golubovci u kojoj se nalazi objekat, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović kao i brojni privrednici i poslovni partneri iz Crne Gore, i drugi uvaženi gosti. Obrativši se prisutnima Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil, izrazio je zahvalnost za podršku lokalnih vlasti prilikom izgradnje ovog multifunkcionalnog objekta.

-To smo prepoznali kao znak dobre volje i  želje za povezivanjem privrede između dvije susjedne države - kazao je Ahmetlić istakavši da je Crna Gora  dobila prvog privatnog distributera naftnih derivata koji će biti balans ove robe na tržištu.

Bosanskohercegovačka  privatna naftna kompanija Hifa Oil u prošloj godini je plasirala 300.000 tona naftnih derivata na tržišta devet zemalja Evrope. Od toga je Hifa Oil Crna Gora plasirala i distribuirala 10 miliona litara  naftnih derivata.

U svome obraćanju, Ahmetlić je najavio otvaranje novih benzinskih pumpi u Crnoj Gori. Benzinska pumpa sa pratećim sadržajima nalazi se na izlazu iz Podgorice, tačnije na putu Petrovac - Bar.

Objekat je na površini od  5.000 kvadratnih metara i izgrađen je po internim standardima Hifa Oil - Euro Oil brenda, a pored najkvalitetnijih goriva, kupcima nudi i pranje vozila, zatim Euro Market, kao i Caffe sa brzom hranom.

U novom objektu je i sjedište kompanije na ovom tržištu, Hifa Oil Crna Gora.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Podgorica: Zbog dojave o bombi evakuirana zgrada u kojoj su smještena tri suda

Katarina Baćović na saslušanju kod suca za istragu zbog slučaja 'Tunel'

NUBBiH predstavila bogatu izdavačku produkciju na IX Internacionalnom sajmu knjiga u Podgorici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta