Bosna i Hercegovina     | 15.03.2019. 15:54 |

Organizaciji 'Srebrenica Wave' dodijeljeno prizanje 'Most za budućnost'

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 15. marta (FENA) - Članovi grupe frankofonih ambasadora u Bosni i Hercegovini danas su uručili javno priznanje "Most za budućnost" organizaciji "Srebrenica Wave" koje ima za cilj da javno nagradi pojedinca ili grupu za bavljenje pitanjem dijaloga kultura i kulture dijaloga u multietničkoj i multikulturalnoj zemlji.

Šef ureda Ambasade Belgije William Asselbor istaknuo je da je "Srebrenica Wave" inicijativa koja je dovela do stvaranja kulturnog centra u gradu, otvorenog za sve bez obzira na porijeklo ili imovinu svakog od njih.

- "Srebrenica Wave" također ima za cilj stvaranje budućih izgleda za grad i sve njegove stanovnike, podsticanjem ekonomskih projekata, posebno u oblasti turizma. Organizacija je ujedno i mjesto susreta svih stanovnika bez razlike i projekat okrenut budućnosti. Kroz razne aktivnosti gradi više mostova u društvu i doprinosi dijalogu među narodima - kazao je on.

Predsjednik organizacije "Srebrenica Wave" Muamer Čivić kaže da za njih ova nagrada znači mnogo.

- Ovo je najveće oficijelno prizanje koje smo do sada dobili, ali pored nagrade najveća je ta što je cijela grupa ambasadora došla da nas posjeti. Nadam se da će nas ambasadori podržati na sve moguće načine - istaknuo je Čivić.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić podržao je incijativu mladih i čestitao organizaciji "Srebrenica Wave" na dobijenoj nagradi.

Potpisnici prizanja "Most za budućnost" su ambasadori Belgije, Brazila, Bugarske, Njemačke, Holandije, Francuske, Grčke, Italije, Rumunije, Španije i Švicarske, kao i apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

Vlada Srbije ranjenoj nastavnici u 'Ribnikaru' dodijelila doživotna mjesečna primanja

Karić uručila 'Ključ Grada Sarajeva' generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom