Ekonomija     | 15.03.2019. 14:45 |

Realizacija zajedničkih projekata USAID-a u BiH i Grada Bihaća

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 15. marta (FENA) - Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u BiH i Grad Bihać realizirali su zajednički projekt izgradnje vodovodne mreže u Poslovnoj zoni Kombiteks, u koji je uloženo 150.000 KM.

-Uz pomoć USAID-a u BiH završili smo izuzetno važan projekt, kojim stvaramo preduslove za formiranje jedne od najvećih poslovnih zona u BiH. Ovdje već egzistira oko 30 poslovnih subjekata, međutim obezbjeđivanjem vode, struje i ostalih neophodnosti sigurno ćemo svi zajedno širiti ovu poslovnu zonu - kazao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Poslovnu zonu Kombiteks u Bihaću danas je obišao i direktor USAID-a u BiH Peter Duffy.

-Uvjerio sam se da je ovo zaista velika poslovna zona, s ogromnim potencijalom. Riješene su putne komunikacije, voda, struja, a posebno je važna blizina tržišta Evropske unije. Drago mi je da je u kratkom vremenskom periodu od završetka našeg projekta vodovodne mreže, nekoliko investitora kupilo ovdje objekte. Naravno, ima tu još posla, ali sve ovo mnogo obećava - kazao je Duffya.

Direktor Javnog preduzeća Vodovod Bihać Damir Felić istakao je kako novoizgrađeni cjevovod ima dvojaku funkciju, odnosno da je podjednako važan i za Poslovnu zonu Kombiteks, ali i za građane bihaćkog naselja Hatinac.

-Ovo je sada glavni distributivni cjevovod za ovu poslovnu zonu, ali i za naselje Hatinac gdje smo u prethodnom periodu imali problema s pritiskom u samim cijevima kod distribucije vode - dodao je Felić

Istaknuto je i da će se projekt vodovodnog sistema u Poslovnoj zoni Kombiteks u potpunosti završiti izgradnjom sekundarne vodovodne mreže koja služi za hidrantsku mrežu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Grad Bihać i Fondacija Mozaik nastavljaju podršku programima Omladinske banka Bihać

U Bihaću i Cazinu glasalo nešto više od 40 posto od ukupnog broja registriranih birača

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti