Bosna i Hercegovina     | 15.03.2019. 14:41 |

MUPKS poziva građane da prijave osobe koje ispisuju grafite

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - U sklopu nastavka kampanje pod nazivom “Uklanjanje grafita - Zona bez grafita", danas je prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo (KS) održan sastanak predstavnika Gradske uprave Grada Sarajeva i ICITAP-a (Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci u BiH), te policijskih službenika Uprave policije i policajaca zaduženih za rad u lokalnoj zajednici (RPZ policajaca).

Cilj kampanje jeste animiranje i utjecaj na svijest građana - da se ispisivanjem grafita, prije svega, nanosi materijalna šteta pravnim i fizičkim osobama, te šteti ukupnom izgledu i imidžu grada.

Kako je dogovoreno, realizacija spomenutih aktivnosti počinje 25. marta, a planirano je da se sa 32 objekta uklone ispisani grafiti za koje je Gradska uprava Grada Sarajeva dobila potrebne saglasnosti. 

Općinskim odlukama o prekršajima protiv javnog reda i mira (JRM), ispisivanje grafita definisano je kao prekršaj za koji je predviđena sankcija od 150 - 450 KM, a u određenim okolnostima može se kvalifikovati i kao krivično djelo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Istovremeno, Uprava policije MUP-a KS poziva građane Kantona Sarajevo da daju svoj doprinos, te  najbližoj policijskoj upravi, ili na telefonski broj 122 prijave osobe koje ispisuju grafite.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ukrajina ponovo apeloovala na savezničku pomoć u protivzračnoj odbrani

U akciji 'Sleeper' policija u Sarajevu zaplijenila 6,9 kg droge

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana