Stranačke aktivnosti     | 15.03.2019. 12:59 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Izjava Nihada Čolpa zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednika Građanskog saveza povodom terorističkog napada na Novom Zelandu.

Velikosrspki duh prijetnja je svjetskom miru

Predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa izrazio je žaljenje zbog terorističkog napada na vjernike u dvije džamije u gradu Christchurchu na Novom Zelandu koji se desio u petak, pri čemu su u napadu na muslimane kao motiv korišteni i likovi iz srpske historije.

Čolpa je pozvao da se prije svega narodi u Bosni i Hercegovinu odmaknu od velikonacionalnih ideologija i fašizma svake vrste, koji, rekao je, ne mogu donijeti dobro niti jednom narodu, što su građani Bosne i Hercegovine, podsjetio je, osjetili na vlastitoj koži tokom devedeset, a krvave posljedice mračnih ideologija svjedočili su i danas.

“Treba primjetiti i to da su terorizam uvijek i u svim prilikama dovodi isključivo u vezu sa muslimanima, dok statistike pokazuju da je u svijetu od terorističkih napada stradalo najviše upravo muslimana”, rekao je Čolpa.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu