Sport     | 15.03.2019. 12:06 |

Musemić: Sve osim pobjede bio bi neuspjeh (VIDEO)

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Sve osim pobjede protiv Krupe bio bi neuspjeh, izjavio je trener Sarajeva Husref Musemić uoči susreta protiv Krupe u okviru 23. kola Premijer lige BiH.

Lider na tabeli želi nastaviti pobjednički niz, ali Musemić upozorava da njegove izabranike očekuje teška utakmica i da će morati uložiti maksimum za nove bodove. Podsjetio je na veoma pobjedu koju su prije 15 dana ostvarili protiv narednom protivnika, te da nije bilo tako lako kako su mnogi mislili.

- Moramo biti maksimalno ozbiljni, da nastavimo niz. Sve osim pobjede bilo bi neuspjeh za nas. Očekujemo podršku navijača - istakao je Musemić.

 

Na konferenciji za medije uoči utakmice 23. kola Premijer lige BiH, šef 'bordo' tima Husref Musemić i prvotimac Benjamin Tatar su ukazali na važnost predstojeće utakmice koju će igrati na domaćem terenu, te da neće biti lako.

Kazao je da danas i sutra imaju trening, neće puno mijenjati sastav igrača jer ide pauza koju će iskoristiti za odmor.

- Atmosfera u timu je dobra i sve ide na naš mlin, osim onoga što igrači pruže na terenu. Želimo da nastavimo na tom fonu i ako je moguće, bolje. Imamo poslije pauze sedam utakmica u 21 dan i imamo utakmice Kupa - naglasio je Musemić i dodao da ih čeka još jako puno napornih utakmica.

Prvotimac Sarajeva Benjamin Tatar, koji je postigao pobjedonosni pogodak u Kupu protiv Zrinjskog u Mostaru, ističe važnost naredne utakmice i očekuje podršku navijača.

- Značila bi nam još veća podrška navijača i bilo bi bolje da ih ima što više na tribinama. Bio bi to veći val za nas da pružimo još bolje partije - rekao je Tatar.

Utakmica između Sarajeva i Krupe na rasporedu je u nedjelju od 15 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Pogledajte http://fena.ba/video/2701

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1ps6S8a60voIOnRIp4bodusl06jA5bkI0?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Rožman: Puno je utakmica do kraja prvenstva, imamo dosta toga pokazati

FK Sarajevo - Sinoć smo svjedočili kulminaciji sudijskih pljački

Rožman: Borcu možemo stati na put u Kupu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana