Stranačke aktivnosti     | 15.03.2019. 11:52 |

Saopćenje za javnost DF SBK

FENA Saopćenje

Hypocrisy ili na Bosanskom jeziku licemjerje, kao riječ ima korijenje u grčkoj riječi hypokrites što znači „pozorišni glumac“. To zasigurno odgovara velikoj većini zastupnika u Skupštini SBK, jer očigledno je da jedno glume u javnosti, a sasvim drugo rade. Dokaz tome je i sjednica Kolegija Skupštine SBK održana u ponedjeljak, 11. marta 2019. godine. Naime... 

Odmah nakon donošenja sramne odluke Skupštine o stopostotnom povećanju paušala zastupnika u Skupštini SBK, zastupnici DF-a su dali u proceduru inicijativu da se ova odluka poništi. Upravo, na pomenutoj sjednici Kolegija, ta inicijativa je trebala biti uvrštena na dnevni red za narednu sjednicu Skupštine SBK. I, pored jasnog obrazloženja predstavnika DF-a da se ova odluka mora poništiti, da nije ono za šta je narod izabrao ove zastupnike ma iz koje stranke dolazili, da nije, na kraju krajeva, moralna, ipak ta tačka nije uvrštena u dnevni red. Ovako je bilo glasanje za uvrštavanje ove inicijative na dnevni red:

-     protiv - 5 glasova (HDZ, SDA, SBB, Klub HDZ '90-NB)

-     suzdržani - 2 glasa (SDP)

-     za uvrštavanje inicijative – 1 glas (DF) 

Nekako se i očekivalo da stranke koje su glasale za povećanje paušala budu i protiv inicijative za ukidanje tog paušala, ali definitivno čudi suzdržanost kolega iz SDP-a koji su bili protiv povećanja paušala kada je ova sramna odluka donešena. Jasno je da su male šanse da će ova inicijativa dobiti potreban broj glasova na samoj Skupštini, ali ljudski je uraditi sve što je u mogućnosti da se uradi u korist ove inicijative pa i glasati za njeno uvrštavanje u dnevni red. Nekako, savjest je čišća. 

Sve u svemu Skupština SBK liči na neko obrnuto pozorište. Zastupnici glume u javnosti, i pogotovu na izbornim skupovima, a u skupštinskim klupama pokazuju pravo lice. Glumac jeste glumac i većina ih je u Skupštini SBK, ali ne zaboravimo da u njoj ima i ljudi u pravom, moralnom, smislu. 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo