Regija     | 15.03.2019. 11:31 |

Josipović: Manifestacija fanatizma i ludila

FENA Fedzad Forto

BAKU, 15. marta (FENA) - Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović osudio je teroristički napad na dvije džamije u novozelandskom gradu Christianchurchu, u kojem je poginulo 49 osoba, kao manifestaciju fanatizma i ludila.

Josipović, jedan od učesnika Sedmog globalnog Baku foruma, izjavio je bh. novinarima da taj teroristički napad pokazuje da ni u kom slučaju terorističko ludilo i zločinstvo nije vezano samo za neke krajeve ili kategorije svjetskog stanovništva, javlja izvještač Fene iz glavnog grada Azerbejdžana.

- Mogu samo reći da suosjećam s obiteljma žrtava i da zaista smatram da se cijeli svijet mora ujediniti u borbi protiv terorizma koji je danas jedno od najvećih zala - kazao je on.

Naglasio je kako je Baku forum jedan od događaja koji otvaraju vrata suradnji, gdje ljudi sa političkim i općim društvenim iskustvom nude odgovore na određene probeme suvremenog svijeta.

- Naravno, ne mogu ih ovdje riješiti, ali sama činjenica da se govori, da se daju ideje, da riječ o ljudima dobre volje, puno znači - zaključio je Josipović.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Josipović: Region je u ozbiljnoj krizi

Bivši predsjednici u Mostar: Europska unija mora biti motiv svim državama regije

Josipović: Temeljito provjeriti navode o vrbovanju selefija

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana