Bosna i Hercegovina     | 15.03.2019. 11:28 |

Forum građana Tuzle: Pokušaji sprečavanja održavanja festivala Merlinka

FENA Saopćenje

TUZLA, 15. marta (FENA) - Forum građana Tuzle smatra neprihvatljivim ponašanje pojedinaca koji, kako se navodi u saopćenju, pokušavaju spriječiti otvaranje i održavanje festivala 'Merlinka'.

Iz Foruma poručuju da takvim ponašanjem ugrožavaju slobodu, pravo na okupljanje na neprimjeren i vandalski način pišući grafite na mjestima gdje nikom normalnom ne bi palo na pamet da nešto takvo uradi, a "što pokazuje moralni sunovrat i necivilizacijsko ponašanje".

Poručuju da su građani Tuzle uvijek znali cijeniti slobodu, pravo na život, osobenosti svakog pojedinca bez obzira na njegove/njene višestruke identitete jer to su civilizacijske vrijednosti na kojima treba da počiva svako normalno društvo.

- Dozvolimo da svi građani i građanke ovog grada žive slobodno i bez straha da će im bilo ko drugi ugroziti slobodu i pravo na normalan život. Obaveza je svih državnih institucija da zaštite slobode građana koje su im zagrantovane Ustavom BiH, te ih pozivamo da to u konkretnom slučaju i obezbijede - saopćeno je iz Foruma građana Tuzle.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Festival 'Merlinka' s brojnim sadržajima u februaru

Ustavni sud BiH potvrdio da su vlasti KS prekršile pravo na slobodu okupljanja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'