Bosna i Hercegovina     | 15.03.2019. 08:59 |

Obilježena 25. godišnjica od osnivanja Organizacije RVI Grada Tuzle

FENA Saopćenje

TUZLA, 15. marta (FENA) - Akademijom u Tuzli jučer je obilježena 25. godišnjica postojanja i rada Organizacije ratnih vojnih invalida Grada Tuzle.

- Dvadeset i pet godina postojimo i isto toliko godina sa velikom dozom humanosti i poštovanja brinemo o svom članstvu, pokušavajući iz godine u godinu pronaći najbolji recept kako pomoći onima kojima pomoć treba, ljudima herojima koji su u odbrani  nam jedine Bosne i Hercegovine dali svoje dijelove tijela, svoje zdravlje, svoju mladost - kazao je tom prilikom predsjednik Organizacije RVI Grada Tuzla Nihad Bukvić.

Organizacija RVI Grada Tuzla bila je inicijator formiranja kako kantonalnog tako i federalnog udruženja ratnih vojnih invalida, čije osnivačke skupštine su održane u Tuzli 1994. godine, saopćeno je iz te Organizacije.

Čestitke u povodu ovog jubileja prisutnima su uputili predstavnici Saveza RVI TK i FBiH Fahrudin Hasanović i Esad Delić, zatim Mensur Alić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, te federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, koji je u svom obraćanju istakao kako je savez RVI Federacije BiH u čijem sastavu je gradska organizacija Tuzla najorganizovanija boračka populacija na prostoru Federacije.

- RVI Grada Tuzle uvijek su znali kuda idu i šta žele, s njima smo se lako razumijevali jer smo uvijek imali zajednički cilj a to je pomoći ratnim vojnim invalidima u socijalnoj, stambenoj i zdravstvenoj problematici. Da nije bilo njih i njihovog nemjerljivog doprinosa u odbrani BiH danas vjerovatno ne bi bilo ni nas. Imao sam priliku biti sudionik njihovih brojnih aktivnosti na terenu i bilo mi je zadovoljstvo sarađivati s njima, najvažnije nam je da RVI Grada Tuzle imaju organizaciju - kazao je ministar Bukvarević.

Na akademiji su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i sportskim udruženjima koja djeluju u okviru Organizacije RVI Grada Tuzle.

Zlatne plakete za razvoj invalidskog sporta dobili su Malonogometni klub 15. maj, Sportsko ribolovno društvo Sirk i Streljački invalidski klub Tuzla, kao i Savez RVI TK. Zlatne plakete za nesebičan doprinos i pomoć populaciji ratnih vojnih invalida dobili su Nermin Marevac, Nihad Bukvić i Selim Bešlagić, saopćeno je iz Press službe O RVI Grada Tuzle.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Obilježena godišnjica 105. motorizovane brigade: Ponosni smo što su imena naših branilaca časna

Obilježena peta godišnjica ubistva policijskog službenika FUP-a Mahira Begića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo