Bosna i Hercegovina     | 14.03.2019. 17:38 |

Džaferović u Bakuu razgovarao s premijerom Bugarske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreo se danas u Bakuu s premijerom Bugarske Bojkom Borisovim te je njemu lično i Vladi Bugarske zahvalio za nesebičan angažman tokom predsjedavanja EU, tokom kojeg je među prioritete vraćena evropska perspektiva zapadnog Balkana.

Džaferović je naglasio da je u novoj strategiji Evropske komisije za zapadni Balkan, dokumentima sa samita u Sofiji i kroz mehanizme poput Berlinskog procesa, pokrenut niz veoma dobrih inicijativa i projekata za unapređenje ekonomskog, infrastrukturnog, energetskog i sigurnosnog povezivanja, kako između Evropske unije i zapadnog Balkana, tako i unutar regije zapadnog Balkana.

Džaferović i Borisov posebno su naglasili da je jačanje regionalne saradnje i povezanosti najbolji put za izgradnju povjerenja i unapređenje odnosa u regiji.

Također, Džaferović se danas obratio učesnicima Baku svjetskog foruma na ceremoniji otvaranja, a u petak će govoriti na panelu "Sadašnjost i budućnost Balkana", saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo