Bosna i Hercegovina     | 14.03.2019. 15:34 |

FERK odobrio proizvodnju električne energije društvu 'BH STRUJA' iz Cazina

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. ožujka (FENA) - Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na sjednici u četvrtak u Mostaru izdala je Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije gospodarskom društvu d.o.o. "BH STRUJA" Cazin na razdoblje valjanosti od pet godina.

 Dozvoljena je proizvodnja električne energije u proizvodnom objektu solarna fotonaponska elektrana "KOPRIVNA", naselje Gornja Koprivna-Tulin Potok, Grad Cazin, ograničene instalirane snage 140,00 kW (kilovat) i predviđene godišnje proizvodnje 163,267 MWh (megavat sati).

 Nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om podnositelja zahtjeva DOO "PETROL-P" Bihać upućen je u postupak javne rasprave te je ostavljen rok do 22.3.2019. godine do 12 sati za podnošenje komentara na predmetni nacrt.

 Tekst nacrta dozvole može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a na adresi Kneza Domagoja 12 A u Mostaru ili na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba.

 FERK je na sjednici donio i rješenje po žalbi kupca na akt koji je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, priopćeno je iz FERK-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta