Bosna i Hercegovina     | 14.03.2019. 15:16 |

Mostarski učenici priredili radionicu o recikliranju otpada

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. marta (FENA) - Učenici Srednje elektrotehničke škole Ruđera Boškovića iz Mostara u srijedu su u pratnji profesorice Elvire Gagro priredili radionicu "Reciklirajmo e-otpad – gradimo odgovorno društvo", koja je održana u prostorijama Narodne knjižnice HNŽ-a Mostar.

Tijekom radionice, koja je pripremljena za učenike petog razreda OŠ Cim i učiteljicu Arijanu Kordić, srednjoškolci su osnovnoškolcima prezentirali svoja znanja o recikliranju e-otpada, pokazali nakit koji su izradili od žice te s njome izrađivali zanimljive proljetne ukrase od recikliranog materijala.

Učenicima je bila pokazana prezentacija, a također su i izrađivali plakat te imali priliku za likovni izražaj.

Cilj radionice bio je podizanje svijesti o recikliranju e-otpada te motiviranje učenika i njihovih učitelja za postavljanje reciklažnih dvorišta u sve škole u toj županiji.  
 
Inače, u Narodnoj knjižnici HNŽ-a Mostar u tijeku su brojne edukativne radionice kodiranja i digitalnog stvaranja, tečaj crtanja i dizajna te informatičke i radionice engleskog jezika.

U periodu od 1. do 5. travnja ove godine, bit će organiziran "Tjedan Andersena", radionice posvećene Hansu Christianu Andersenu, a u povodu Međunarodnog dana dječje knjige (2. travnja), priopćeno je iz Narodne knjižnice Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Zavod pokrenuo organoleptičku ocjenu potencijala mladih otvorenih vina iz berbe 2023.

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti