Magazin     | 14.03.2019. 14:48 |

'Opća opasnost' na četvrtom SMART festu

FENA Saopćenje

STOLAC, 14. ožujka (FENA) - SMART fest (Stolac Music and ARTs festival) svake godine dva dana u lipnju u Stolac donosi spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture.

Četvrti SMART fest, koji traje od 14. do 15. lipnja ove godine, započet će streetart radionicom koju realizira mladi stolački umjetnik Srećko Babić uz pomoć svojih kolega s Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega, u kojoj će sudjelovati učenici stolačkih osnovnih škola i srednje škole.

Cilj je radionice promoviranje ulične umjetnosti, koristeći potencijal i kreativnost mlađe populacije, koja će ukrašavanjem pročelja i zidova grad pretvoriti u galeriju na otvorenom, priopćeno je iz Udruge građana "Inicijativa" iz Stoca.  

Službeno otvaranje festivala započet će u Srednjoj školi u Stocu, gdje će se održati premijera kratkometražnog filma "Udica"!, koji će biti finalni proizvod filmskih radionica koje će s tamošnjim učenicima u razdoblju od ožujka do lipnja održati mladi stolački redatelj i član Udruge "Inicijativa" Zdravko Terkeš.

Nakon toga slijedi hit predstava Narodnog pozorišta iz Mostara "Ne igraj na Engleze", koja na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednoj od najvećih pošasti bh. društva – kockanju, odnosno ovisnosti o klađenju.

Za kraj večeri posjetitelji će se moći opustiti uz koncert popularnog benda "Diktatori" iz Splita, koji su ostavili odličan dojam na publiku na SMART festu 2017., kao prateći bend Marijana Bana, a ove godine će prirediti samostalni koncert s najvećim hitovima regionalne glazbe. Prije toga nastupit će mladi stolački glazbenici Emma i Ivan.

Drugi dan festivala započet će druženjem s djecom. Predstavu za najmlađe "Autostopom kroz glumu", izvest će glumci Malog teatra iz Mostara. U predstavi se na komičan, ali i ozbiljan način govori o glumi. Spominju se pjesme, monolozi i dijalozi iz velikih djela lektire, ali i komični zapleti i raspleti iz svakodnevnog glumačkog života.  

Festival završava velikim koncertom koji započinje nastupom mladog i perspektivnog benda "Nešto između" iz Mostara, koji će se publici predstaviti obradama popularnih rock hitova, ali i svojim autorskim pjesmama. Nakon toga će nastupiti jedan od najboljih hrvatskih rock bendova, miljenici glazbenih urednika i publike, te jedan od koncertno najatraktivnijih bendova u regiji - "Opća opasnost", čime će završiti četvrti po redu SMART fest, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Nova prometnica prema Neumu 'otvorila' Stolac i pružila mu nove perspektive (VIDEO)

U Stocu u ponedjeljak Dan žalosti

Nastavlja se potraga za nestalim mladićem

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo