FENA biznis     | 14.03.2019. 12:53 |

Sparkasse obilježila desetogodišnjicu poslovanja regionalnog centra Banja Luka

FENA Saopćenje

                                                                       

                                                                                                                                                

Sparkasse Bank BiH obilježila desetogodišnjicu poslovanja regionalnog centra Banja Luka 

 Sparkasse Bank BiH je obilježila desetogodišnjicu poslovanja regionalnog centra Banja Luka, u prisustvu brojnih zvanica i gostiju iz svijeta privrede i politike. 

“Deset godina prisustva na ovom području je ozbiljan period, i dovoljno dug da možemo pratiti značajan, pozitivan razvoj institucija i kompanija. Ponosni smo kada vidimo kako su se kompanije, naši klijenti, razvijale, i prevazišle lokalno tržište, jer smo se i mi s njima razvijali.“ izjavio je Sanel Kusturica, predsjednik Uprave Sparkasse Bank BiH. „Mi u Sparkasse Bank BiH osjećamo da smo dio te priče, da smo dali svoj doprinos tome. Zahvalni smo na podršci koju smo uvijek imali u javnim institucijama, ali i povjerenju koje su nam ukazali ne samo oni, nego i naši klijenti, i uposlenici.“ 

Preko 200 godina poslovanja u zemlji i regionu obavezuje ovu banku da posluje po principu individualnog pristupa, ali i da slijedi korporativnu filozofiju koja se primjenjuje na svim tržištima na kojima posluje, opisana stavom da Sparkasse banka kao institucija može biti uspješna samo ako je i zajednica u kojoj posluje uspješna. 

“Iz ugla javnog sektora, za nas je važno da imamo kontakt sa društveno odgovornom kompanijom, a Sparkasse Bank se do sada pokazala i prema Gradu Banja Luci, ali i prema drugima, kao društveno odgovoran poslovni subjekt, koja ima osjećaja za aktivnosti u ovom gradu. U Sparkasse banci smo uvijek imali partnera koji je imao sluha za zajednicu u kojoj radi i vjerujem da će u Banja Luci uvijek naći i dobre prijatelje i dobre partnere,” izjavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke.  

Ovom prilikom, Predsjednik Uprave Banke Kusturica je uručio donaciju gospodinu Jovanu Radovanoviću, predstavniku udruženja porodica sa četvero i više djece „ČETIRI PLUS“.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sparkasse banka postala ekskluzivni izdavaoc Diners kartica za BiH

Sparkasse Bank na godišnjoj konferenciji EBRD-a u Sarajevu

Sparkasse Bank BiH obilježila desetogodišnjicu regionalnog centra Banja Luka

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!