Bosna i Hercegovina     | 14.03.2019. 10:14 |

U Tomislavgradu predstavljena knjiga 'Neretva ’93. i obrana Vrdi'

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 14. ožujka (FENA) - U organizaciji tomislavgradskog ogranka Matice hrvatske u Tomislavgradu je predstavljena knjiga "Neretva ’93. i obrana Vrdi", autora Marinka Sose, ratnog zapovjednika brigade Viteza Ranka Bobana Grude.

U knjizi su opisani ratni događaju iz 1993. u vrijeme vojne operacije Armije BiH "Neretva ’93." u mjestu Vrdi, smještenom sjeverozapadno od Mostara, između Neretve i Čabulje te sela Drežnica.

- U knjigu su utkane priče sudionika zbivanja 1993. godine, tijekom zločinačkog nauma Armije BiH da akcijom – napadom "Neretva 93." izađu u selo Vrdi, ovladaju Mostarom i rijekom Neretvom, te tako okupiraju sve zaključno s Neumom - kazao je Sose.

Jedan od promotora knjige, književnik Petar Majić kazao je kako bitka za Vrda predstavlja jednu od ključnih operacija za opstojnost hrvatskog naroda na ovim prostorima tijekom Domovinskog rata, usporedivši njezinu važnost s blokadom prolaska tenkova JNA u Prologu 1991. godine te događanjima na Kupresu 1992. godine.

Jedan od promotora knjige, profesor Mijo Tomić ustvrdio je kako je knjiga nastala iz plemenitih i uzvišenih motiva da se oda počast svima onim koji su svoje život dali za hrvatsku slobodu i opstojnost hrvatskog naroda na ovim prostorima.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Objavljena knjiga Zorana Tomića 'Političke kampanje'

Mostarska promocija „Feminističke čitanke“

Predstavljena knjiga 'Bosansko Kraljevstvo i Srpska Despotovina'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!