Bosna i Hercegovina     | 13.03.2019. 19:34 |

Organizaciji 'You are a sunflower' nagrada Šampion regionalne saradnje u 2018.

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Generalna sekretarka Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu uručila je večeras u Sarajevu nagradu Šampion regionalne saradnje u jugoistočnoj Evropi za 2018. direktorici organizacije "You are a sunflower" (Ti si suncokret) Albani Osmani.  

"You are a sunflower" je neprofitna, humanitarna organizacija sa sjedištem u Tirani, koja svoje aktivnosti provodi u regionu. Organizacija radi kao fondacija koja pomaže socijalno ugroženoj djeci, posebno onoj koja se liječe od teških bolesti, pružajući im neophodnu pomoć i poboljšavajući uslove njege.

Osmani je po preuzimanju nagrade izjavila da je počastvovana tim priznanjem i zahvalila RCC-u što je prepoznao njihov rad i podržavao ih.

- Naš naredni korak bit će regionalna kampanja za sva područja u kojim ima djece u stanju potrebe na Balkanu kako bi im pružili pomoć - rekla je Osmani.

Generalna sekretarka Bregu navela je da je organizacija "You are a sunflower" već ostvarila značajan pozitivan utjecaj u životima mnogih, a posebno kad su u pitanju najosjetljivije grupe u društvu poput bolesne djece. 

Istakla je da su takve njihove aktivnosti širile duh solidarnosti i tolerancije preko državnih granica jezikom humanosti i saosjećanja, što treba da bude pouka mlađim generacijama.

Nagrada Šampion regionalne saradnje predstavlja priznanje pojedincu ili instituciji za koju Vijeće za regionalnu saradnju i njegova generalna sekretarka smatraju da je tokom prethodne godine najviše doprinijela razvoju regionalne saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Organizacija "You are a sunflower" do sada je uspješno provela brojne akcije prikupljanja sredstava u Albaniji, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji, a cilj im je da svoju plemenitu misiju prošire i na cijeli region.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Aluminij Industriji u Zagrebu dodijeljena ESG nagrada

Bregu: Krajnje je vrijeme za definiranje budućnosti našeg regiona 

Sajam bh. knjige u Geteborgu - Nagrada 'Meho Baraković' za 2024. bh. piscu Izetu Muratspahiću

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo