Stranačke aktivnosti     | 13.03.2019. 08:08 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Reagiranje Platforme za progres povodom događaja u Višegradu
 
Četnička postrojavanja u Višegradu su samo simptom države koju vode ljudi koji nisu dorasli svom zadatku i kojima prosperitet države i ljudska prava nisu prioritet.
Bosni i Hercegovini su hitno potrebni Zakon o zabrani negiranja genocida, Zakon o zabrani relativiranja zločina i stroga primjena tih i drugih relevantnih zakona kojima se zabranjuje govor i širenje mržnje.
 
Osobe koje su mogle i trebale spriječiti događaj u Višegradu treba da podnesu ostavku.
Mržnji bilo koje vrste nema mjesta u Bosni i Hercegovini.
 
Sjetimo se ovom prilikom svijetlih primjera naših sugrađana koji su svoje živote položili da bi spasili svoje sugrađane od sigurne smrti, poput Srđana Aleksića, Refika Višće i mnogih drugih.
 
Sjetimo se i odajmo počast svako na svoj način svim nevinim žrtvama čiji su životi ugašeni, čije su porodice rastrgane, čija su djeca raseljena, čije su kuće porušene, čije su suze presušile.
 
Progresivne snage Bosne i Hercegovine, svjedoci višestoljetnje opstojnosti naše države, neće ustuknuti pred retrogradnim silama zla koje svrhu svog postojanja vide u glorifikaciji zločina.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo