Stranačke aktivnosti     | 12.03.2019. 13:38 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović danas je sa stranačkim izaslanstvom boravio u Fojnici gdje je posjetio Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići te održao radni sastanak sa predsjedništvom Općinskog odbora HDZ BiH Fojnica.

S radom ove ustanove upoznao ga je direktor te predsjednik OO HDZ BiH Fojnica Branko Stanić, kazavši kako je cilj vratiti ovu ustanovu na „staru slavu“ kakvu je imala prije rata te da se pozitivni pomaci već vide prije svega zahvaljujući menadžmentu ali i stručnom osoblju Zavoda. Spomenuo je i neka aktualna te planirana infrastrukturna ulaganja, dok su djelatnici, odnosno voditelji pojedinih odjela predsjednika Čovića upoznali detaljnije s radom ustanove.

“Važno je da znate i da se detektirali postojeće probleme te da znate što točno treba, a podrške će sigurno biti i bilo je i dosad“, kazao je predsjednik Čović uz poruku da djelatnici, njih preko 100 te korisnici ustanove, kojih je trenutno skoro 300, nisu sami.
U izaslanstvu su bili i predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda PS BiH, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, federalni ministar prometa Denis Lasić, predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović te ministar unutarnjih poslova ŽSB Feliks Vidović.

Inače, riječ je o Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba koji svojim štićenicima osim psiho-fizičke zaštite nudi i radi na njihovom socijalizaciji, osposobljavanju za što neovisniji samostalni život.

Djelatnici su ukazali i na određene probleme glede zakonskih rješenja ali i probleme uključivanja njihovih štićenika u aktivan rad lokalnih zajednica. "Ideje i volje imamo a uz podršku i pomoć i sa viših razina vlasti ne sumnjamo da ćemo uspjeti poboljšati postojeće uvjete ali i povećati kapacitete Zavoda" zaključak je djelatnika ove ustanove.

Ured za informiranje HDZ-a BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo