Sport     | 11.03.2019. 16:04 |

Počeli razgovori o rekonstrukciji dvorane 'Luke' u Bihaću (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

BIHAĆ, 11. marta (FENA) - Nakon dugogodišnjih problema, prije nekoliko mjeseci konačno se počelo razgovarati o rekonstrukciji dvorane "Luke" - jedinog, odnosno najboljeg sportskog objekta u Bihaću, u kojem se ništa nije radilo više od 20 godina.

- Prošle godine smo uradili detaljnu analizu energetske efikasnosti dvorane, te istraživanja opravdanosti ulaganja. Prestavili smo Gradskoj upravi dva dokumenta i dogovorili sanaciju dvorane - kazao je direktor JU Za sport, odmor i rekreaciju Bihać Ermin Lipović.

Iako je Gradska uprava prihvatila odluku, a početak radova se očekivao s dolaskom proljeća, od konkretnih aktivnosti ipak još nema ništa.

- Pokušavamo pronaći sredstva, a da potom krenemo u realizaciju projekta. Imamo obećanja, ne samo iz Grada, već i s drugih nivoa vlasti da bi realizacija trebala početi brzo - dodao je Lipović.

Veliki je broj pitanja, a odgovori su skoro uvijek isti – nedostatak materijalnih sredstava, obećanja i čekanje. 

Dvorana u kojoj se održava većina sportskih, ali i kulturnih manifestacija u USK, ne ispunjava uslove za međunarodne utakmice, nema adekvatno grijanje, a svlačionice su davno prestale biti pozitivna slika koja bi mogla otići u svijet.

Bez obzira na sve, ipak se moraju čekati pregovori, odluke različitih nivoa vlasti i konačno novac, ili ipak stranci koji će prepoznati potrebu za ulaganjem.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2672

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1b8SgRKUXfPvjq-hIjxjmNFkTksmnn5G_?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'