Bosna i Hercegovina     | 11.03.2019. 14:52 |

Održano ocjenjivanje vinskih uzoraka pristiglih na Mostarski sajam

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. ožujka (FENA) - Ocjenjivanje malo manje od 100 vinskih uzoraka pristiglih na 22. međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2019. iz Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Republike Hrvatske održano je u prostorijama Sajma.

Ove godine ocjenjivanje je vršilo međunarodno povjerenstvo sastavljeno od licenciranih degustatora iz cijele regije pod predsjedanjem Bernarda Kozine, a ocjenjivano je malo manje od 100 uzoraka crnih i bijelih vina iz spomenutih krajeva, koje je pokazalo kako su vina s ovih prostora iznimno visoke kakvoće te da nijedan uzorak nije odbačen.

"S onim što sada i nekoliko godina unatrag imamo u bocama definitivno možemo biti zadovoljni. Prostora za napredak uvijek ima i poručujem vinarima i vinogradarima da samo tako nastave. Ovo je prilika za svakog proizvođača vina da vidi na kojoj razini objektivne kakvoće se njegovo vino nalazi jer ovdje ocjenjuju maksimalno kompetentni ljudi", kazao je Kozina.

Vina su ocjenjivana po ustaljenoj metodi 100 pozitivnih bodova Međunarodne organizacije za lozu i vino (OIV) koja je prihvaćena u cijelom svijetu, te prema pravilniku ocjenjivanja Mostarskog sajma, vinski uzorci koji dobiju prosječnu ocjenu od povjerenstva iznad 90 od 100 mogućih bodova, dobivaju veliko zlatno odličje.

Imena pobjednika bit će poznata i uskoro objavljena na službenoj internetskoj stranici Mostarskog sajma, dok će priznanja vinarima biti uručena u srijedu, 10. travnja, u okviru Sajma gospodarstva u Mostaru kojem je Narodna Republika Kina zemlja partner, a koji će se održati od 9. do 13. travnja, priopćeno je s Mostarskog sajma.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Visoka razina kakvoća vinskih uzoraka pristiglih na Međunarodni sajam gospodarstva

U Europskom parlamentu izložba radova Lidije Topić Bouwen i predstavljanje nagrađivanih vina iz BiH

Hercegovačka vina na Mostarskom sajmu oduševila i posjetitelje i struku

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo