Bosna i Hercegovina     | 11.03.2019. 14:16 |

U BiH i Crnoj Gori realizacija kampanje 'Ko si i koje je tvoje pravo?'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Zahvaljujući potpori Europske unije, Caritas BiH s partnerskim organizacijama provodi projekt "Power" koji za cilj ima pružiti nove mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osobama s invaliditetom.

Kampanja 'Ko si i koje je tvoje pravo?' provodi se na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a ima za cilj podići svijest javnosti o pravima osoba s invaliditetom, s naglaskom na pravo na rad i zapošljavanje.

- Osobe s invaliditetom u Bosni i Hercegovini, kao i u Crnoj Gori još se suočavaju s raznim oblicima diskriminacije. Nedostatak adekvatnih obrazovnih programa, ograničene mogućnosti za stjecanje radnog iskustva, stigmatizacija, nedovoljna potpora lokalnih zajednica, ali i brojne prepreke u okruženju, dovode osobe s invaliditetom u tešku situaciju kada je u pitanju pronalazak i zadržavanje radnog mjesta. Istraživanja rađena među poslodavcima pokazuju da su osobe s invaliditetom odlični radnici, brzo se uklapaju u kolektivne, motivirani su za rad i često potiču druge zaposlene na produktivnije obavljanje radnih zadataka - navodi se.

U okviru kampanje 'Ko si i koje je tvoje pravo?' snimljen je kratki video spot koji će biti emitiran u BiH i Crnoj Gori. Video jasno ukazuje na prava koja imamo, uključujući i pravo osoba s invaliditetom na rad i zapošljavanje.

U okviru kampanje kreirani su i promotivni leci i plakati koji će biti distribuirani s ciljem informiranja javnosti o pravima osoba s invaliditetom. U cilju što kvalitetnije promocije projekta, bit će realizirana i internet kampanja koja će uključivati promociju kreiranog materijala, a namjera je podići svijest osoba s invaliditetom i poslodavaca o važnosti zapošljavanja.

Kampanja je jedna od aktivnosti projekta "Power" - Stvaranje novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Projekt financira Europska unija, kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta je 459.776 eura, od čega Europska unija financira 390.800 eura.

Projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje paraplegičara Bar i Biznis start-up centar iz Bara. Projekt traje dvije godine i realizira se na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo