Ekonomija     | 09.03.2019. 10:05 |

Najbolji predstavnici industrije namještaja na sajmu INTERIO od 13. do 17. marta

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Tradicionalna prezentacija namještaja i opreme za unutrašnje i vanjsko uređenje, sajam „INTERIO“,  i ove godine otvara sajamsku sezonu u Centru „Skenderija“ Sarajevo.

Mnogobrojne kompanije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije, Austrije, Italije, Njemačke, Švedske, Danske, Švicarske i Turske na ovogodišnjem sajamu „INTERIO“, od 13. do 17. marta, predstavit će svoje  proizvode i usluge.

- Za  svakog učesnika i posjetioca program ove manifestacije pruža jedinstvenu sliku ponude i potražnje u oblasti unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te neposredne komunikacije i informisanja na jednom mjestu i u isto vrijeme – kazali su za Fenu iz KJP Centar „Skenderija“ - Sarajevski sajam.

Prvog dana sajma u okviru stručno-edukativnog programa bit će održana Mmeđunarodna drvno-tehnološka konferencija koju organizuje Drvni klaster “Namještaj i drvo” u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH, dok  Vanjskotrgovinska komora BiH 14. marta organizuje seminar o temi  “Izvoz osnovno opredjeljenje drvne industrije”.

Ova manifestacija podstiče spoj obrazovanja i privrede, pa će to biti prilika i za prezentaciju strukovnih obrazovnih institucija.                                                        

-  Brojni učesnici i posjetioci, raznovrsna paleta proizvoda i usluga, prateći program tokom pet dana sajma „INTERIO“ od 10.00 do 19.00 sati,  uz slobodan ulaz, upućuju na nezaobilazan događaj u samom centru Sarajeva – navode organizatori.

Iako su mnogobrojne prijave za učešće stigle već sredinom 2018. Centar „Skenderija“ pruža priliku svim zainteresovanima da se predstave, pa tako i nekoliko dana prije sajma pristižu prijave koje se prihvataju, a sajamski prostor prilagođava radi što kvalitetnije prezentacije svih učesnika. Pored prijava izlagača, Centar „Skenderija“ dobija i informacije o planiranim posjetama brojnih inostranih posjetilaca. 

Centar „Skenderija“ – Sarajevski sajam od 1978. godine, u saradnji sa bosanskohercegovačkim i inostranim privrednicima, obrazovnim institucijama, komorama i  strukovnim klasterima  organizuje ovu sajamsku manifestaciju s ciljem podsticaja razvoja  drvne industrije. 

- Očekujemo da će i ovogodišnji INTERIO biti uspješan uz kreativnu  prezentaciju najboljih predstavnika industrije namještaja i proizvoda za opremanje – navode iz Centra "Skenderija".

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Turistička zajednica HNŽ-a na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo