Servisne informacije     | 08.03.2019. 16:24 |

U BiH sutra oblačno s prolaznom kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - U Bosni će sutra doći do smanjenja oblačnosti, od jutarnjih sati u Krajini i postepeno prema istoku Bosne sredinom dana. Prolazna kiša padat će u Bosni u jutranjim satima, na istoku i dio prijepodneva. 

U Hercegovini bit će pretežno oblačno vrijeme. Kiša će većinom biti prijepodne. Sredinom dana doći će do slabljenja i postepenog prestanka padavina. 

Puhat će vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 13 i 19 stepeni.

U Sarajevu sutra će prijepodne biti oblačno. Kiša će padati u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana doći će do smanjenja oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 6 stepeni, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Drvar i Livno 14, Ivan-sedlo 15, Sokolac 17, Grude, Sanski Most, Široki Brijeg i Trebinje 18, Bihać, Bugojno, Jajce, Neum, Prijedor i Sarajevo 19, Banja Luka, Srebrenica i Tuzla 20, Gradačac, Mostar i Stolac 21, Bijeljina, Brčko i Zvornik 22, Doboj i Zenica 23, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'