Najave     | 08.03.2019. 14:16 |

Rukometaši Vogošće dočekuju Borac u derbiju 17. kola Premijer lige BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Rukometaši Vogošće u subotu u dvorani "Amel Bečković" od 19 sati dočekuju ekipu banjalučkog Borac m:tela u derbi susretu 17. kola Premijer lige BiH. 

Predsjednik Upravnog odbora RK Vogošća Poljine Hills Fetah Kadrić kazao je će da će to biti "pravi derbi, ali i veoma bitna utakmica za ova kluba".

- Nadam se da ćemo u drugoj utakmici u Premijer ligi ove sezone na našem terenu slaviti, ali moramo maksimalno ozbiljno ući u meč. Raspored nam je jako gust i u svakoj utakmici do sada su nijanse odlučivale. Borac je iskusan, kvalitetan tim, ali se i mi pitamo, i nadam se da ćemo u subotu slaviti pobjedu pred našom publikom - kazao je Kadrić.

Golman Vogošćana Damir Efendić rekao je da će "susret dobro poznatih rivala će biti prava poslastica za ljubitelje rukometa".

- Borac je po meni favorit za duplu krunu ove sezone. Mi smo u jednom periodu loše forme i tražimo izlaz iz toga. Bit će teška utakmica za nas, nadam se da ćemo uspjeti pokazati karakter jer sve utakmice koje nam dolaze uključujući i Borac su veoma važne. Ovom prilikom pozivam sve naše navijače da dođu i pruže nam podršku koju zaista trebamo - izjavio je Efendić. 

Na tribinama dvorane "Amel Bečković" će biti i navijači Borca koji su i zvanično najavili svoj dolazak, saopćeno je iz RK Vogošća Poljine hills.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vogošća osvojila 10. memorijalni rukometni turnir 'Zaim Kobilica' u Zenici

Vogošća osvojila rukometni Kup Bosne i Hercegovine

Vogošća i Izviđač u finalu rukometnog Kupa BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta