Stranačke aktivnosti     | 08.03.2019. 11:43 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Potpredsjednik SDS-a Dragan Ćuzulan prenio je stav odbora stranke iz Hercegovine koji traže da se na prvoj sjednici Glavnog odbora stavi tačka na priču o koaliciji sa SNSD.

„To je jednoglasan zaljučak i zahtjev svih odbora iz Izborne jedinice 9. SDS je usvojio platformu za razgovore sa svim strankama i rekao da je otvoren i za razgovor sa SNSD-om, a da će se o konačnom stavu o učešću u vlasti na Bh. nivou izjasniti Glavni odbor SDS. U međuvremenu nije stigao nijedan ozbiljan poziv za razgovor, a ranije loše političko iskustvo saradnje sa SNSD-om dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti.

I ova pozicija SDS samo zbunjuje članstvo i građane. Zato smatramo da treba staviti tačku na sve špekulacije o toj temi, kao i na prazne političke floskule o tzv. srpskom bloku“, kaže Ćuzulan i naglašava da „za građane ovo i nisu ključna pitanja i da ovi politički spinovi potpuno skreću pažnju sa stvarnih problema građana, opšte dekadencije, pada životnog standarda i demografske katastrofe koja se dešava na svim stranama.“

Na pitanje uslovljavanja za formiranje Savjeta ministara BiH koje dolazi iz SDA, a tiče se usvajanja godišnjeg plana MAP-a i ulaska u NATO, Ćuzulan je rekao: „To je vatra koju je zapalio sam Milorad Dodik. On i njegovi ljudi su ranije donosili sve odluke koje nas vode ka NATO. Zašto bi ga mi sada spasavali, jer on najbolje zna šta je sve obećavao, i jednoj i drugoj strani. Neka sa Bakirom riješi taj problem. Oni će već nešto smisliti. Ne bi bilo prvi put da ga Bakir spasava. To je politika koja djeluje na principu spojenih posuda. Cijena te političke matrice jeste ovakva vlast kakvu imamo u kontinuitetu dvije decenije koja je sve, samo nije patriotska i narodna.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!