Kultura     | 09.03.2019. 10:35 |

Bolji uslovi za praćenje kulturnih sadržaja u KSC Bugojno

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 9. marta (FENA) - U toku je rekonstrukcija male sale Kulturno-sportskog centra u Bugojnu, s ciljem stvaranja boljih uvjeta za praćenje kulturnih sadržaja koji se realiziraju u tom dijelu ove javne ustanove.

-U planu je zamjena stropa i rasvjetnih tijela, kao i uređenje bine i zidnih obloga. Na ovaj način, poboljšat ćemo funkcionalnost i akustičnost sale i stvoriti bolji i ljepši ambijent za gledaoce - kazao je direktor KSC-a Mirza Idrizović.

Dodaje da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, i da je za realizaciju tog projekta izdvojeno oko 10.000 KM.

-Nakon određenih radova u Sportskoj dvorani i Gradskoj biblioteci, u kojoj smo otvorili modernu čitaonicu, došao je red i na malu salu - naglasio je.  

Ističe da će sve što se radi najviše obradovati poklonike kulturnih zbivanja, koji u velikom broju posjećuju sve programe koji se održavaju pod okriljem KSC-a.

-Ulažemo maksimalne napore da riješimo određene stvari u KSC-u, jer je on na usluzi svim građanima. Ipak, to ne bi bilo moguće bez naših pokrovitelja i sponzora. Prije svega, mislim na ministarstva na kantonalnom i federalnom nivou, Općinu Bugojno, i privrednike koji su nam pomogli u realizaciji projekata koje smo pokretali - zaključio je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Općinsko vijeće Centar odobrilo 4,1 miliona KM za projekat prve faze rekonstrukcije stadiona Koševo

Za rekonstrukciju gradske infrastrukture u Novom Travniku 1,3 milijuna KM (VIDEO)

Za rekonstrukciju gradske infrastrukture u Novom Travniku 1,3 milijuna KM

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!