Sport     | 07.03.2019. 20:41 |

Mesud Pezer i Jasmina Merdić najbolji sportisti ZDK za 2018. godinu

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 7. marta (FENA) – Atletičar Mesud Pezer (Atletski klub Zenica) i Jasmina Merdić (Klub borilačkih sportova Titanium iz Usore), najbolji su sportisti Zeničko-dobojskog kantona za 2018. godinu u izboru NIPD „Naša riječ“ iz Zenice i Sportskog saveza tog kantona.

Pezer, koji je u petak osvojio šesto mjesto na Evropskom dvoranskom prvenstvu u škotskom Glasgowu, nalazi se na odmoru u Turskoj pa je umjesto njega priznanje primio njegov PR menadžer Adnan Šećerović. Najbolji sportski kolektiv je Atletski klub Zenica.

Najbolji sportisti juniori su Mehmed Đulić (Klub borilačkih sportova Borac iz Jelaha) i Nirmana Brkić (Centar borilačkih sportova Tešanj), dok je najbolji sportski kolektiv Streljački klub Tešanj.  

Za najbolje u invalidskom sportu proglašeni su Edin Đono Odbojkaški klub invalida Fantomi Sarajevo i Zerina Skomorac iz Streljačkog kluba osoba s invaliditetom SKOSI Zenica, a najbolji sportski kolektiv u invalidskom sportu je Klub sjedeće odbojke Zenica 92.

Nagrade za životno djelo dobili su Nadir Koredžija iz Zenice, Vehbija Begić iz Kaknja i Mijo Mišo Bogdan iz Breze. Specijalni gost ovogodišnje promocije najboljih sportista ZDK bio je zenički alpinista Edin Durmo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Jasmina Merdić i Mesud Pezer najbolji sportisti ZDK za 2023. godinu

Pezer nije imao tehnički dobar nastup u Glasgowu, pripreme nastavio u Makarskoj

Pezer zadovoljan rekordom iz Beograda, ali žali što nije ispunio i normu za SP u Glasgowu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'