Bosna i Hercegovina     | 07.03.2019. 16:40 |

Potpredsjednica FBiH Mahmutbegović čestitala Međunarodni dan žena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitku svim ženama povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena, uz podsjećanje da je iza njih zaista dug put borbe za ravnopravnost.

Istakla je da su žene su postigle mnogo proteklih desetljeća ali još uvijek se mora raditi  na rodnoj jednakosti jer taj proces nije završen. 

- Različiti vidovi diskriminacije prisutni su širom svijeta a žene su, nažalost, sve češće žrtve nasilja, verbalnog i fizičkog ponižavanja. Našu borbu za bolji položaj žene u društvu moramo snažno ojačati i težiti da postignemo ravnopravan status u svim segmentima društva, u političkom i javnom odlučivanju. Poseban akcent  moramo staviti na borbu protiv nasilja u porodici, koje je izuzetno prisutno čak i u najrazvijenijim zemljama svijeta. Obaveza nam je da djelujemo tokom cijele godine, svakodnevno se zalažući za istinsku ravnopravnost žena u društvu, koje su bezbroj puta dokazale da mogu i žele mijenjati svijet na bolje, saopćeno je iz kabineta potpredsjednice FBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ministar Hrnjić inicirao sastanak o potencijalima neiskorištene šumske biomase u USK

Prosječna neto plata u FBiH u februaru 1.315 KM, bruto plata 2.045 KM

U Federaciji BiH više od 24.000 prometnih nesreća u 2023. godini

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana