Svijet     | 07.03.2019. 14:05 |

Annie Lennox na Dan žena objavila video o globalnom feminizmu

FENA Internet

NEW YORK, 7. marta (FENA) - Annie Lennox se angažirala u namjeri da svijet prihvati termin globalni feminizam i da nastavi s insistiranjem na unaprjeđenju ženskih prava širom svijeta.

Slavna pjevačica i aktivistica udružila se s Apple Music kako bi danas objavila snimak podrške globalnom feminizmu koji bi se podudario sa sutrašnjim  Međunarodnim danom žena.

Skoro dvominutni videosnimak prikazuje Lennox, glumca nominiranog za Oscara Richarda E. Granta i dobitnike Grammyja, pjevače  Eda Sheerana, Mary J. Bligea i Dua Lipa kako govore o ženskim pravima u posljednjih stotinu godina.

- Moj interes je da promoviram taj termin "globalni feminizam". To znači da svako može biti dio toga. To nije isto kao kada kažete "ja sam feminista, to je drugačije od vašeg feminizma. Ne. Riječ je o veoma šarolikom i raznovrsnom  dijalogu koji će okupiti brojne ljude - izjavila je  Lennox, prenosi Associated Press.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Poljska planira da od EU zatraži uvođenja sankcija na poljoprivredne proizvode iz Rusije i Bjelorusije

Zuko: Omogućiti korisnicima pravo da izabare kliniku u kojoj će raditi biomedicinski potpomognutu oplodnju

Okerić pokrenuo inicijativu sanacije i rekonstrukcije Kasarne ''Mustafa Hajrulahović-Talijan' i uspostavljanja muzeja ARBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo