Bosna i Hercegovina     | 06.03.2019. 15:27 |

Počela rekonstrukcija ul. Prve slavne višegradske brigade u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 6.marta (FENA) - U Goraždu je danas počela rekonstrukcija ulice Prve slavne višegradske brigade u užem dijelu grada. Radove vrijedne oko 200.000 KM izvodi firma „Goraždeputevi“.

Direktorica Direkcije za ceste Bosanskopodirnjsog kantona Goražde Izeta Jahić podsjeća da se projekt realizuje po planu i programu Direkcije za 2018. godinu, ali su pomjereni za proljeće ove godine, kako bi  se okončao projekat sanacije sekundarne vodovodne mreže.

„Radovi obuhvataju potpunu izmjenu ivičnjaka u dužini od 300 metara, radit ćemo granitne ivičnjake i pločnik u širini od dva metra, malo drugačijeg izgleda, u boji. Što se tiče kolovozne konstrukcije, predviđeno je frezanje površinskog sloja i stavnjanje novog sloja asfalta. Ovim projektom nastavlja se  ono što je započeto u ulici Meha Drljevića prije dvije godine, čime će ovaj dio grada dobiti puno ljepši izgled“ - istakla je Jahić.

Što se tiče planova kantonalne direkcije za ceste u 2019. godini, oni su uvjetovani usvajanjem budžeta.

„Kantonalna direkcija za ceste prati kontinuitet regionalnog puta R 448, dakle, rekonstruirali smo ulicu Meha Drljevića, nastavljamo kroz Višegradsku a planovi u ovoj trebali bi obuhvatiti dio saobraćajnice do rizletišta Rorovi. Međutim još nije usvojen plan i program Direkcije, što ćemo uraditi nakon usvajanja budžeta BPK-a - pojasnila je direktorica Direkcije za ceste BPK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Općinsko vijeće Centar odobrilo 4,1 miliona KM za projekat prve faze rekonstrukcije stadiona Koševo

Za rekonstrukciju gradske infrastrukture u Novom Travniku 1,3 milijuna KM (VIDEO)

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije