Bosna i Hercegovina     | 06.03.2019. 14:15 |

Obuka za službenike jedinica za podršku i kontrolu Granične policije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - U okviru bilateralne saradnje Granične policije Bosne i Hercegovine i Savezne policije Njemačke od 4. do 8. marta ove godine u prostorijama Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru održava se obuka za službenike jedinica za podršku i kontrolu Granične policije BiH.

Cilj obuke je da se kroz teorijsku i praktičnu nastavu unaprijede znanja, vještine i sposobnosti policijskih službenika koji su raspoređeni u jedinicama za podršku i kontrolu Granične policije BiH, prije svega u oblastima zaustavljanja i kontrole vozila i osoba, samoodbrane, tehnika lišenja slobode, upada u objekte i njihovo pretraživanje, dok je sama obuka usmjerena na razvijanje individualnih sposobnosti, unapređenje postupanja i rada u timovima.

Na obuci učestvuje 20 policijskih službenika iz jedinica za podršku i kontrolu Granične policije BiH, a predavači su njemački eksperti iz navedenih oblasti.

Vlada Savezne Republike Njemačke u dosadašnjem periodu donirala je Graničnoj policiji BiH opremu u vrijednosti od oko devet miliona maraka i organizirala veliki broj obuka za službenike te policijske agencije, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Obilježavanju početka spomenute obuke prisustvovali su pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Granične policije BiH Slobodan Krstić, oficir za vezu Savezne policije Njemačke za BiH Oliver Hass i, po ovlaštenju, načelnik Ureda za obuku i usavršavanje Granične policije BiH Veljko Lazić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sastanak ravnatelja Granične policije BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava EU u BiH

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije