Bosna i Hercegovina     | 06.03.2019. 10:49 |

Evropski pokret u BiH čestitao Skaki i Vukoviću uspješnu organizaciju EYOF-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Evropski pokret u Bosni i Hercegovini čestitao je danas gradonačelnicima Grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva Abdulahu Skaki i Nenadu Vukoviću uspješno organiziran Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF 2019), koji je održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 10. do 15. februara.  

- Gradonačelnici gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo Abdulah Skaka i Nenad Vuković, kao čelni ljudi gradskih administracija koje predvode, pokazali su da se uz ozbiljan i odgovoran pristup Bosna i Hercegovina može ponositi, radovati ali i nadati još većim budućim sportskim manifestacijama, s obzirom na to da je EYOF 2019 sa ove vremenske distance, već dobio najviše pohvale Europskog olimpijskog komiteta i ostalih sportskih institucija koje su odale priznanje za besprijekornu i odlično organiziranu manifestaciju - navodi se u čestitki. 

Evropski pokret u BiH naglašava da su dva gradonačelnika uspjela u ujedinjenju Bosne i Hercegovine, od Banja Luke do Sarajeva, sve do južnih granica BiH, te pokazali kako je moguće zajedničkim snagama, željom i voljom za bolje sutra svih generacija i onih koji dolaze, postići jedinstvo da u jednom glasu pozitivna slika iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva ode u mnoge države Evrope i svijeta. 

Ocjenjuje se da se ovim velikim događajem pokazala i simbioza institucija BiH, od Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Vijeća ministara BiH, entitetskih nivoa vlasti, kao i svih ostalih, u smislu zajedničke saradnje i snažnom podrškom ovom za cijelu BiH, važnom i sada već zapamćenom projektu.

U Evropskom pokretu u BiH vjeruju da će ova uspješna evropska manifestacija, zabilježena po većem broju učesnika nasuprot Olimpijskih igara 1984. godine, podstaći međunarodne institucije u BiH i van nje, da prepoznaju važnost ovakvih projekata koji za cilj imaju ujedinjenje svih naroda i građana u BiH, a koja za krajnji rezultat ima promovisanje suživota, zajedništva i pozitivnog kretanja Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Plakalo razgovarao sa ministricom za EU integracije Srbije Tanjom Mišćević

Plakalo: Poruke predsjednice EK jasne, bez reformskih zakona nema novca, a izgleda ni početka pregovora sa EU

Plakalo: Predstojeći izvještaj EK o BiH će biti pozitivniji od prethodnih iako BiH nije napravila veliki pomak

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo