Bosna i Hercegovina     | 05.03.2019. 21:11 |

U sjećanje na Klausa Kinkela Stari most u bojama Njemačke

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. ožujka (FENA) - Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara u utorak večer je osvijetlio Stari most u Mostaru bojama zastave Njemačke u povodu smrti bivšeg ministra vanjskih poslova Njemačke Klausa Kinkela.

Klaus Kinkel je svojim aktivnostima u ratnom i poslijeratnom vremenu zadužio građane Mostara i Bosne i Hercegovine, a posebno ćemo pamtiti njegov odnos prema mostarskim i srebreničkim žrtvama, zalaganje za obnovu suživota i istrajavanje na formiranju Međunarodnog tribunala za ratne zločine u Hagu, istaknuli su u Centru za mir i multietničku suradnju iz Mostara.

- 23. srpnja  1994. godine, bili smo domaćini Klausu Kinkelu i predsjednicima Aliji Izetbegoviću i Franji Tuđmanu i iz Mostara je tada krenula poruka i impuls da Federacija BiH mora profunkcionisati. Povratak prognanih u njihove domove, obnova porušenog, pa i obnova Starog mosta, kao simbol obnavljanja suživota bile su dominantne teme toga dana. I u tome je doprinos gospodina Kinkela bila ogromna. Mi pamtimo zasluge, a Mostar ne zaboravlja svoje prijatelje - poručio je bivši gradonačelnik Mostara i direktor centra za mir Safet Oručević.

Bivši njemački ministar vanjskih poslova Klaus Kinkel umro je u 82. godini, objavila je u utorak njegova Liberalno-demokratska stranka (FDP).

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo