Bosna i Hercegovina     | 05.03.2019. 13:58 |

U toku predistražne radnje o utrošku sredstava iz budžeta BPK-a

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 5.marta (FENA) -  Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP)  Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, po nalogu Kantonalnog tužilaštva, zatražio je od Vlade BPK Goražde informacije i dokumentaciju u vezi s odlukama o isplati sredstava iz budžeta, od kojih je veći broj usvojen u izbornoj 2018. godini. U Tužilaštvu BPK ističu da će nakon provjera biti donesena odluka o eventualnom otvaranju istrage.

Istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP BPK Goražde, po nalogu kantonalnog tužilaštva prikupljaju potrebne informacije i dokumente o trošenju sredstava iz kantonalnog budžeta. Riječ je o odlukama Vlade BPK o finansiranju projekata pojedinih udruženja, zatim o troškovima prijevoza učenika u školskoj 2016./2017. i 2017./2018. godini te o podjeli brašna iz Direkcije robnih rezervi članovima Udruženja penzionera Goražde - potvrđeno je Feni u Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK-a.

Glavni kantonalni tužilac Mirsad Bilajac kazao je Feni da se provjere vrše na osnovu anonimne prijave o utrošku budžetskih sredstava dodjeljenih udruženjima, kako bi se utvrdilo da li su ona zaista utrošena u skladu s iskazanim potrebama.

„Postoje indicije da to nije urađeno u skladu s potrebama i zahtjevima, ali će predistražnje radnje pokazati da li je bilo nezakonitosti ili ne. U skladu s tim kantonalno tužilaštvo donijet će odluku o provođenju ili neprovođenju istrage - kazao je glavni kantonalni tužilac.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta