Bosna i Hercegovina     | 04.03.2019. 14:09 |

Dan nezavisnosti BiH obilježen u Bosanskoj kući u Birminghamu

FENA Saopćenje

BIRMINGHAM/SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Učenici bosanskohercegovačke dopunske škole u Birminghamu, Velika Britanija, obilježili su Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Bosanskoj kući u tom gradu. Čestitali su veliki praznik svima koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu. 

Njihova poruka je: "Živi nam vječno, Bosno i Hercegovino!", saopćio je BH UK Network.

Program obilježavanja počeo je intoniranjem himni BiH i Velike Britanije. Učenica Emina Bolić odsvirala je na flauti himnu matične zemlje, Bosne i Hercegovine.

Dugogodišnja učiteljica u ovoj školi Azra Bašić izjavila je da građani u Velikoj Britaniji bosanskog porijekla obilježavaju Dan nezavisnosti s radošću i sviješću o važnosti hiljadugodišnje bosanskohercegovačke kulture, historije i tradicije, s osjećajem da trebaju više raditi za politički, ekonomski, akademski i kulturni razvoj te bolju budućnost BiH.

- Okupljanje u Bosanskoj kući da obilježimo Dan nezavisnosti je izraz nade i povjerenja u plodove koje nezavisnost nosi - kazala je Bašić.

Tokom programa je prikazan dokumentarni film o referendumu za nezavisnost BiH, a učenici su u kvizu znanja dokazali da se i na taj način može naučiti dosta o Bosni i Hercegovini.

Mladi su recitalima i pjesmom te nastupom folklorne grupe "Mladost Bosne" uputili čestitke zvanicama i pokazali da rad s učiteljima i volonterima doprinosi očuvanju i promoviranju kulturnog identiteta i maternjeg jezika. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

Delegacija MUP-a KS - Uprave policije obilježila Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta