Stranačke aktivnosti     | 04.03.2019. 13:01 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 Zapadni Balkan i BiH moraju iskoristiti novu šansu za ekonomski razvoj i evroatlansku perspektivu 

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić boravi u Skoplju na poziv George Marshall Evropskog centra za sigurnosne studije i German Marshall Fonda Sjedinjenih Američkih Država na konferenciji posvećenoj ekonomskom razvoju i regionalnoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi. Na konferenciji učestvuju visoki zvaničnici zemalja regiona, Njemačke i SAD-a, među kojima je i ambasador Philip Reeker, čovjek koji bi trebao naslijediti Wessa Mitchela na mjestu pomoćnika američkog državnog sekretara zaduženog za Jugoistočnu Evropu.

''Njemačka i SAD pokazuju poseban interes i spremnost zajedničkog rada, EU i SAD na programima ekonomskog razvoja, izgradnje mira, prosperiteta i stabilnosti za Zapadnom Balkanu. Bez ovakvog, zajedničkog pristupa, nećemo uspješno i brzo riješiti mnoge naše probleme koji nas godinama opterećuju. Od tri velika pitanja na Zapadnom Balkanu – Makedonija je riješila, odnos Srbije i Kosova je, čini se u završnoj fazi i očekujemo podršku u potpunoj stabilizaciji političkih prilika i napretku u BiH prema EU i NATO-u u skorije vrijeme. Vjerujem da će se to, uprkos opstrukcijama postojećih elita i lidera desiti u narednom periodu i da će BiH također otvoriti jednu novu fazu u izgradnji svoje budućnosti i razvoja zemlje u kojoj će naša mladost rado živjeti i ostajati'' – izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom