Bosna i Hercegovina     | 04.03.2019. 12:25 |

Na KCUS-u prvi put urađena Hassab operativna procedura

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Na Odjelu za gastrointestinalnu hirurgiju Klinike za abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prvi put je urađena Hassab operativna procedura kod šezdesetodevetogodišnje pacijentice, koja je nakon što se oporavila puštena kući.

Šef Odjela za gastrointestinalnu hirurgiju prim. dr. Nedžad Firdus ponosan je na uspjeh ljekarskog tima koji je uradio ovu operaciju, a na čijem je čelu bio mr. dr. Adi Mulabdić.  

Kako kaže dr. Mulabdić, zahvaljujući menadžmentu KCUS-a i rukovodstvu Klinike abdominalni hirurzi sada imaju priliku uraditi operacije koje se do sada tehnički nisu mogle realizovati.

Direktor hirurških disciplina prof. dr. Dželaludin Junuzović napominje da je hirurška disciplina potpuno reorganizovana tokom protekle tri godine.

- Uveli smo veliki broj novih hirurških procedura. Pridržavamo se postojećih medicinskih protokola i procedura, zahvaljujući čemu smo uspjeli smanjiti i procenat bolničkih infekcija, te općenito poboljšati kvalitetu zdravstvenih usluga - rekao je prof. Junuzović.

Generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović ističe da je KCUS ustanova, kao tercijarni nivo zdravstvene zaštite ona koja treba pružiti finalno rješenje problema pacijenata.

- Kontinuirano radimo na stručnom usavršavanju uposlenika i praćenju najnovijih tehnoloških dostignuća. Prvi smo u BiH po stručnosti i visoko sofisticiranoj opremi. Svakodnevno radimo na širenju spektra usluga koje se pružaju bolesnicima. Naši hirurzi i ljekari svih specijalnosti rade odličan posao. Ponosni smo na veliki broj uspješnih operativnih zahvata na svim hirurškim klinikama i na realizaciji brojnih novih metoda u ovoj disciplini - istakla je prof.dr. Izetbegović, saopćeno je iz KCUS-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

VKBI - Vlada FBiH hitno treba riješiti imenovanje upravljačkih struktura KCUS

Federalno ministarstvo zdravstva nije dalo suglasnost za imenovanje generalnog direktora KCUS-a

Pokrenuta inicijativa za partnerstvo KCUS-a i IDDEEA-e BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom