FENA biznis     | 04.03.2019. 10:14 |

Novo u ponudi Lactalisa BH, bezlaktozno mlijeko Dukat lagano jutro

FENA Saopćenje

Novo u ponudi Lactalisa BH: bezlaktozno mlijeko Dukat lagano jutro

Mlijeko je jedna od omiljenijih namirnica naših trpeza. Potvrđuju to brojna istraživanja, a među njima i najnoviji podaci agencije Valicon, prema kojima ga u BiH čak 84 % populacije u dobi od 15 do 65 godina redovno konzumira.

Čak i oni koji su intolerantni na laktozu, sada mogu uživati, bez bojazni da će zbog toga osjećati tegobe poput nadutosti, grčeva ili bolova u stomaku. A takvih je prema procjenama 25 % građana naše zemlje.

Naime, novitet u ponudi kompanije Lactalis BH je „Dukat lagano jutro“, mlijeko bez laktoze, sa 1,5% mliječne masti, u kojem je mliječni šećer – laktoza, već razgrađena na jednostavnije šećere, glukozu i galaktozu te je zbog toga lako probavljivo, a sadrži jednaku količinu visokovrijednih hranjivih tvari, poput kalcija, vitamina D i bjelančevina kao i obično mlijeko.

„Kako bismo osigurali da svi koji vole mlijeko mogu uživati i priskrbiti benefite mlijeka, proširili smo ponudu sa bezlaktoznim mlijekom, namijenjenim upravo osobama intolerantnim na laktozu. Prema tome, svi koji su prepozali znakove intolerancije, mogu sada biti bezbrižni“, poručio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalisa BH.

Šta je intolerancija na laktozu?

Intolerancija na laktozu je nemogućnost probavljanja prirodnog mliječnog šećera - laktoze, do koje dolazi uslijed nedostatka enizma laktaze, zaduženog za njegovu razgradnju. Osobe koje pate od intolerancije, nakon konzumacije standradnih mliječnih proizvoda mogu osjećati tegobe poput nadutosti, grčeva ili bolova u stomaku. Zbog toga je Dukat Lagano jutro najbolji izbor za one koji ne žele odustati od uživanja u mlijeku a svjesni su benefita koje svakodnevna konzumacija osigurava.

Podsjećamo, mlijeko kao značajan izvor kalcija, za kojim dnevne potrebe kod djece iznose od 600 do 900 mg, a kod odraslih od 800 do 1000 mg, pomaže pravilan rast i razvoj u djetinjstvu i tokom adolescencije, a u zreloj dobi smanjuje rizik od preloma kostiju i osteoporoze.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Druga Woman.Comm konferencija 24. i 25. oktobra u Sarajevu - Kako riječi oblikuju našu stvarnost?

Još dva dana za prijave na nagradni konkurs 'Budi neko, proizvodi eko'

Njemački sud odbacio suđenje osumnjičenom za silovanje Madeleine McCann

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo