Bosna i Hercegovina     | 01.03.2019. 17:54 |

Obilježen Dan nezavisnosti BiH u Srebrenici

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 1. marta (FENA) - U Kulturnom centru Srebrenica danas je upričen kulturni program povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uz prisustvo političkih zvaničnika i građana.

Prisutnima se obratila potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović. Ona je rekla da je ponosna na prisustvo velikog broja građana koji su dali značaj obilježavanu tog historijskog  datuma, i čestitala Dan nezavisnosti BiH.

- Danas sam ujedno sretna i ponosna što sam ovdje i što imam priliku da se obratim i da vam čestitam Dan nezavisnosti BiH. Prije samog obraćanja želim da se sjetimo Fatihom rahmetli Hatidže Mehmedović koja nažalost prvi put nije danas s nama povodom dana obilježavanja Dana nezavisnosti BiH. Kao društvo moramo nastaviti borbu na očuvanju nezavisne BiH, a istovremeno sjećati se i biti svjesni svoje prošlosti bez potrebe da se svetimo, budućnost moramo graditi i s drugim našim komšijama na bazi istine o prošlosti, uvažavajući se međusobno i poštujući naše žrtve – kazala je Mahmutbegović.

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić tokom obraćanja je kazao da je današnje okupljanje jako važno za sve povratnike.

- Nephodno je da se nastavi briga za svim povratnicima u Srebrenici, Bratuncu, Krajini, i u svim drugim povratničkim mjestima, kako bi se njima pomoglo u zapošljavanju. Posebnu brigu trebaju preuzeti oni u čijim je rukama vlast, odnosno oni koji raspolažu novcem, to jeste budžetom, jer bez toga sve drugo je besmisleno – rekao je Salkić.

Najmlađi Srebreničani za prisutne su pripremili bogat kulturni program povodom Dana nezavisnosti BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta