Servisne informacije     | 01.03.2019. 09:23 |

Tokom dana povećanje oblačnosti u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu obalačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 07 sati: Drvar i Sokolac -5 stupnjeva, Bjelašnica i Livno -4, Bugojno -3, Jajce i Sanski Most -2, Doboj, Ivan Sedlo i Prijedor 0, Banja Luka, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 1, Mostar, Srebrenica i Trebinje 2, Bihać 3, Bijeljina, Zvornik 4, Neum 8, Gradačac 10 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada.

Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti sa sjevera uvjetovat će u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno i sunčano. Poslije podne, padavine se očekuju Krajini i sjevernim područjima. Tokom noći, padavine se očekuju i u većem dijelu Bosne. Na planinama susnježica ili snijeg. Vjetar slab, a na momente i umjeren zapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 11 do 17 stupnjeva.

U Sarajevu u jutarnjim satima sunčanije, a tokom dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i u večernjim satima se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura oko 11 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sutra sunčano, narednih dana oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

U BiH jutros pretežno oblačno vrijeme

U BiH oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'