Sport     | 28.02.2019. 19:56 |

Sparsi nakon preokreta do pobjede nad Sutjeskom

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Košarkaši Sparsa pobijedili su večeras u Sarajevu ekipu Sutjeske iz Nikšića sa 76:74, u okviru 20. kola regionalne ABA 2 lige.

Sparsima je ovo bila 15. pobjeda u ovom takmičenju, a sedma u seriji, kojom su zadržali drugu poziciju na tabeli.

Susret je protekao u izjednačenoj igri, a domaći su u dramatičnoj završnici uspjeli doći do novih bodova. 

Sparsi su nešto bolje otvorili utakmicu, ali su gosti iz Nikšića do kraja prve četvrtine iskoristili greške domaćih i preuzeli vodstvo te nakon prvih deset minuta otišli na odmor sa šest poena prednosti.

U nastavku su Sparsi zaigrali mnogo bolje i preokrenuli rezultat u svoju korist, te u 15. minuti stigli do osam poena prednosti. Ipak, ponovo je uslijedio pad u igri što koriste gosti te do kraja poluvremena smanjuju zaostatak na tri poena, a početkom drugog poluvremena dolaze do preokreta. Iz minute u minutu Sutjeska je povećavala prednost koja je do kraja trećeg perioda dostigla 13 poena.

Ipak, u posljednjem periodu izabranici trenera Marka Trbića prave seriju 17:0 i dolaze do velikog preokreta te vodstva od 74:68. Gosti su do kraja uspjeli prići na poen zaostatka, ali je na kraju pobjeda ipak pripala košarkašima Sparsa. 

Najefikasniji u redovima Sparsa bili su Bajramović s 19, Protić sa 14 i Kamenjaš sa 10 poena, a kod Sutjeske Knežević sa 23, Pavličević sa 17 i Lalović sa 15 poena.

U posljednja dva kola Sparsi dočekuju Helios (6. marta) i gostuju konkurentu za drugo mjesto, MZT-u u Skoplju 14. marta. 

Prvi susreti polufinala play-offa igraju se 20. marta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!