Bosna i Hercegovina     | 28.02.2019. 17:22 |

Džaferović: Glasanjem za nezavisnost građani sudbinski odredili put BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je građanima Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

- Prije 27 godina skoro dvije trećine građana ove zemlje iz svih naroda, odlučno i dostojanstveno je glasalo na referendumu za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

Glasanjem za nezavisnost ljudi ove zemlje su sudbinski odredili put naše domovine.

Žrtve koje smo podnijeli uime naše domovine, žrtve kojima je naša današnja sloboda skupo plaćena, obavezuju nas da istrajemo u očuvanju i izgradnji Bosne i Hercegovine, moderne i evropske države ravnopravnih građana i naroda.

Takvu državu ćemo izgraditi kada se svi zajedno okrenemo konstruktivnom dijalogu, zasnovanom na istini i pravdi, međusobnom uvažavanju, poštovanju vladavine prava, evropskim standardima i saradnji za dobrobit svih naših ljudi.

Mnogo je primjera u historiji, ali i današnjici, koji pokazuju da možemo učiniti mnogo za našu zemlju i za dobrobit svih, kada radimo zajedno i udruženo. Vjerujem da će takvih primjera biti još više u vremenu pred nama.

U to ime, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i dijaspori upućujem iskrene čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti naše domovine - kaže se u čestitki Džaferovića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'