Servisne informacije     | 28.02.2019. 13:45 |

U Bosni sutra umjereno oblačno, u Hercegovini sunčano, krajem dana kiša

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - U Bosni će sutra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, uz postepeno povećanje oblačosti, padavine se očekuju Krajini i sjevernim područjima. Tokom noći, padavine se očekuju i u većem dijelu Bosne. Na planinama susnježica ili snijeg. Vjetar slab, a na momente i umjeren zapadnog smjera. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna od 11 do 17 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i u večernjim satima se očekuje kiša. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu obalačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan-sedlo 10, Bugojno i Srebrenica 13, Livno, Neum, Sarajevo, Široki Brijeg i Trebinje 14, Jajce, Mostar i Stolac 15, Grude, Zenica i Zvornik 16, Drvar i Tuzla 17, Doboj i Prijedor 18, Bijeljina i Gradačac 19, Sanski Most 21, Banja Luka i Bihać 22, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu