Sport     | 28.02.2019. 13:41 |

Brojni problemi i promjene u Jedinstvu uslovili skromnije ambicije na proljeće

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 28. februara (FENA) - Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća u proljetni dio Prve lige Federacije BiH ulazi s novom upravom i skoro potpuno izmijenjenim igračkim kadrom. Nagomilani dugovi iz prethodnog perioda prijetili su i gašenjem kluba, međutim Gradska uprava Bihać i ovaj put obezbijedila je uslove za nastavak takmičarske sezone.

- Zadatak nove klupske uprave je stabilizacija, odnosno stvaranje preduslova za neko bolje Jedinstvo u narednim godinama. Prioritetni ciljevi su nam formiranje vrhunski organizovane i uspješne nogometne akademije, određeni projekti rekonstrukcije stadiona i ostanak u Prvoj federalnoj ligi - rekao je sportski direktor Avdo Mahić.

Na današnjoj konferenciji za novinare posebno je istaknuta važnost ostanka šefa stručnog štaba Vlade Jagodića i iskusnijih prvotimaca Nuspahića, Ekrema Hodžića, Irmana Hodžića, Zečevića, Jašarevića, Remića i Tahirovića.

- Ne mogu dozvoliti da jedan klub pod mojim vodstvom napusti neki ligaški rang. Jednostavno, moje iskustvo mi ne dopušta da ostavim nezavršen posao, iako su me mnogi pitali je li mi trebao ostanak u klubu koji ima ovoliko problema - kazao je šef stručnog štaba Jedinstva Vlado Jagodić.

Naglasio je i kako će ekipa, bez obzira na samo dvadesetak dana trenažnog ciklusa i brojne promjene u igračkom kadru, pružiti svoj maksimum na predstojećem gostovanju u Visokom.

- Bosna ima izuzetno kvalitetan tim i sjajnog trenera, tako da nam ni to ne ide na ruku. S druge strane, mi imamo vjerovatno najmlađi i potpuno neuigran igrački kadar, ali ni ne pomišljamo da igramo bojažljivo, te da tražimo alibi. Vjerujem u svoje momke i zato razmišljamo na način da možda možemo biti sasvim ugodno iznenađenje -  dodao je Jagodić.

Kapiten Anes Nuspahić potvrdio je kako se čak 12 novih prvotimaca brzo uklopilo u tim, ali i da će biti potrebno vrijeme za uigravanje.

- Atmosfera u svlačionici je odlična, međutim sasvim je normalno da će biti potrebno nekoliko utakmica i za upoznavanje na terenu. Čak 10 novajlija su mlađi od 21 godine, pa je svima jasno da nam ni iskustvo nije jača strana. Bez obzira na sve, ogled s Bosnom čekamo optimistični i spremni za nadigravanje - riječi su Nuspahića.

Bihaćki prvoligaš subotnju utakmicu u Visokom dočekuje na trećoj poziciji na tabeli s 28 osvojenih bodova, dok su prvotimci Bosne na pretposljednjoj poziciji s učinkom od samo devet bodova.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

FK Goražde u nastavku Prve lige FBiH dočekuje Mladost iz Doboj Kaknja

Rukometašice Goražda pripremaju se za novu prvenstvenu sezonu

Prva liga FBiH - Fudbaleri Goražda u prvoj utakmici pred domaćom publikom dočekuju Radnički

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta