Bosna i Hercegovina     | 28.02.2019. 10:14 |

BHDINFODESK - Obaveza svih nas je očuvanje i jačanje jedine nam domovine

FENA Saopćenje

BIRMINGHAM, 28. februara (FENA) - Humanitarna organizacija Bosnia Appeal te medijska agencija BHDINFODESK iz Birminghama u povodu 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine uputili su čestitke svim građanima u domovini i dijaspori, te državnim organima i institucijama BiH, 'uz neizbježno podsjećanje da je to jedan od najznačajnijih datuma novije bosanskohercegovačke istorije'.

- Obilježavajući taj dan, obilježavamo jedan od najvažnijih dana u hiljadugodišnjoj istoriji BiH. To je dan kad je Bosna i Hercegovina, voljom većine građana, postala nezavisna i suverena država i kao takva priznata od međunarodne zajednice. Time se Bosna i Hercegovina svrstala među 190 nezavisnih država u svijetu.

Obaveza svih nas je očuvanje i jačanje jedne nam jedine domovine Bosne i Hercegovine, kao i izgradnja države na način da svi njeni građani imaju jednaka prava i normalan ambijent življenja.

Iskreno se nadamo da će bh. političko vodstvo smoći snage da Bosnu i Hercegovinu povede ka euroatlanskim integracijama i NATO putu, osigura prosperitet i bolju budućnost svojim građanima koji žive unutar i van njenih granica, navodi u čestitki Bosnia Appeal & BHDINFODESK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Komšić: Ramazanske vrijednosti su univerzalne vrijednosti koje su u srcu svakog čovjeka

Bećirović uputio čestitku u povodu 8. marta - Međunarodnog dana žena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo